Literatuur en dank

Boeken

  1. Nederlanders in Neuengamme, Dr Judith Schuyf, 1 oktober 2007.

 

  1. De zwarte wagon: verraders in Friesland, Jasper Keijzer, 2007.

 

  1. Een laatste saluut: Fryslân in de oorlog, Jack Kooistra, 2005.

 

  1. Opdat wij nooit vergeten; Het verzet in Wolvega en omgeving 1940 – 1945, Weststellingwerf in samenwerking met de Stichting Stellingwarver Schrieversronte, april 1994.

 

  1. De laatste getuige; De man die drie concentratiekampen en een grote scheepsramp overleefde, Frank Krake, 1 februari 2020.

 

  1. Mijn naam is Selma: Het uitzonderlijke verhaal van een joodse verzetsvrouw door Selma van de Perre, 2 januari 2020.

 

Speciale dank

Henny Waas voor haar mails met uitleg en toelichting. Door haar ben ik me gaan beseffen dat mijn beschrijvingen op zijn best in de buurt van de werkelijke gebeurtenissen komen. De details en rijkdom van haar herinneringen ga ik nooit in deze website vangen. 

 

Eddy van der Pluijm van de Werkgroep Documentatie van het Nationaal monument Kamp Amersfoort voor het verstrekken van achtergronden rondom het verblijf van Lute Middendorp in het PDA.

 

Tresoar, Schatkamer van Fryslân voor het beschikbaar stellen van de archiefstukken van de familie Middendorp.

 

Centraal Archief voor Bijzondere Rechtspraak (CABR) voor het verlenen van inzage in de processtukken van Hendrik Melker.

 

Anne J. van der Helm amateurhistoricus te Donkerbroek voor diverse details en verbeteringen.

 

Toepasselijke websites

Home - Kamp Amersfoort

TRESOAR - Homepage

fries verzetsmuseum, onderdeel van het fries museum

gedenkstaette-esterwegen.de - Gedenkstätte Esterwegen

Startseite (kz-gedenkstaette-neuengamme.de)

Gedenkstätte Bergen-Belsen (stiftung-ng.de)

Home | Stichting Vriendenkring Neuengamme

Luite Middendorp (oorlogsgravenstichting.nl)

Home - Netwerk Oorlogsbronnen

Us Blau Hiem

Disclaimer

Bij het samenstellen van deze website heb ik mijn uiterste best gedaan zorgvuldig te werk te gaan. Vrijwel alles wat ik heb geschreven kan ik op één of andere manier met een bron onderbouwen. Toch sluit ik niet uit dat ik fouten heb gemaakt of verkeerde verbanden heb gelegd. Daar bied ik op voorhand mijn excuses voor aan. Mocht u nu een storende fout zien of aanvullende informatie voor me hebben kunt u me bereiken via het emailadres  info@lute-middendorp.nl.

Alle afbeeldingen heb ik met een bronvermelding  opgenomen en zijn voor zover ik kan nagaan vrij van rechten. Mochten er toch afbeeldingen op deze website staan waarvan u meent dat u rechthebbende bent, laat me dit dan via voornoemd emailadres weten, dan verwijder ik  de afbeelding direct.